Mary Velthoen

 

Mijn naam is Mary Velthoen. Voor mij is kunst maken een ontmoeting creëren tussen de kijker en wat ik verbeeld.
Sinds mijn afstuderen aan Minerva in 1992 werk ik als kunstenaar en als kunstdocent in Groningen. Ik woon sinds 1999 in Middelstum waar ik atelier aan huis houd. Daarin geef ik les: één op één aan mensen die zich graag beeldend willen ontwikkelen, maar ook wel aan mensen met pgb budget en kleinschalige workshops met druktechnieken.
Sinds een jaar werk ik aan een abstracte serie tekeningen zie foto waar ik bij op sta. Het proces is speels met het materiaal en intuïtief geschilderd.
Mijn inspiratie voor deze abstracte serie is een vermenging van het onderbewustzijn, verbeelding en indrukken uit de natuur zoals waterrimpelingen, waterdruppels.

 

 

Lagen van de ziel

Op mijn site kunt u verschillende series van mijn oeuvre bekijken. Een van deze collecties kan ik exposeren in combinatie met een lezing of workshop. Ik werk altijd in series van 10 -20 stuks aan een onderwerp en wissel de onderwerpen en technieken graag af. Al het werk is te huur (15-20 per maand) of te koop. Neem contact op als u belangstelling heeft. Voorbeelden van werken uit series zoals op mijn site te zien is, op de afbeeldingen hieronder.

Influistering

Family Boat