Theo Onnes

 

Theo Onnes (1957) is beeldend kunstenaar. Bekend geworden door zijn schilderijen van koeien en geiten. Woont en werkt in Uithuizen.
Theo komt uit een schildersfamilie. Grootvader Klaas, vader Minne en zus Gerda, allemaal schilder(d)en zij. Het was dus ook niet verwonderlijk dat Theo uiteindelijk koos voor een opleiding schilderen aan ABK Minerva Groningen, waar hij in 1999 afstudeerde.

Naast koeien en geiten is ook ruim plaats is voor landschappen en mensen. Het Hogeland vormt voor Theo een onuitputtelijke inspiratiebron: licht in een sloot, omgeploegd land, de zon op de rug van een geit, de vertedering van een pasgeboren kalf. Theo wordt juist geraakt door dit op het eerste oog zo alledaagse leven om hem heen. Hij vertaalt dit op krachtige wijze in zijn schilderijen en maakt zo zijn verwondering voor ons meer dan waarneembaar en zelfs voelbaar.

Schiermonnikoog
Het strand, de zee, de duinen, de kwelders, het wad, de eindeloze luchten. Het licht, de rust, de ruimte. Theo’s roots liggen er; zijn grootouders woonden er. Vanaf zijn geboorte komt hij er meerdere keren per jaar. Met zijn schilderskar achter de fiets is hij dagelijks uren op het strand, de duinen of bij het Wad. Voor inspiratie hoeft hij nooit ver te zoeken.

www.theoonnes.nl

 

 

 

Koolzaad, 30 x 30 cm. olie op paneel 

Strand Schiermonnikoog, 40 x 40 olie op doek