Peter Peerke Art

 

Geboren in 1974 in Noord-Holland, als zoon van een Indonesische vader en een Europese moeder.
Van mijn vader heb ik de Oosterse oordeelloosheid en blik op de wereld. ‘Same same, but different’ is de Thaise uitdrukking die dat zo mooi verwoordt. Hij leerde me nieuwsgierig naar Moeder Aarde te zijn en daar vol verwondering naar te kijken.
Mijn moeder bood grenzeloze vrijheid in creativiteit en spel. Ze is voorbeeld in vrijgevochtenheid. Ironisch genoeg verlangde ze naar een dochter. .

Ik ben in Enschede naar de kunstacademie gegaan. Daar werd ik opgeleid om kunstenaar met een grote K te zijn. Terwijl ik behoefte had aan het leren van een ambacht. Vervolgens heb ik in Eindhoven HTS Motorvoertuigtechniek en HTS Electrotechniek in Den Haag afgerond. In de technische hoek, dus. Daarmee heb ik aan de wens van mijn vader voldaan: om een echt vak te leren.

Sinds 2021 ben ik in Loppersum neergestreken. Daar geniet ik van de tuin, de kas en de mogelijkheden die wij op het erf bieden. Sinds de onvoorwaardelijke Liefde weer aanwezig is in mijn leven, is er ruimte om de creatieve energie rijkelijk te laten stromen.

 

https://peerkeart.com/
peter@peerkeart.com

Peter Peerke Art
Zeerijperweg 3
9919 JR Loppersum