Linda Bouter

Daar

waar de maren zich een weg banen

door vette klei, net omgeploegd

en glanzend in de ochtendzon,

tientallen meeuwen

zich krijsend op wormen storten,

de boer zijn hand opsteekt ten groet,

zijn land zich uitstrekt tot de einder,

een rechte weg,

langs wuivend gouden aren

tot aan de dijk,

met duizend schapen,

waar de zee toestroomt,

tussen zeekraal over kwelderland,

daar staat mijn huis, daar woon ik.

 

Linda Bouter

2019

 

In de voormalige openbare lagere school in Roodeschool, waar Linda Bouter en Tiny bouter-Snijders, beide beeldend kunstenaars, wonen en werken, hebben ze gezamenlijk een galerie en een atelier.

Ze laten zich in hun keramische werk inspireren door het Groninger land, terwijl in het tweedimensionale werk van Linda vooral de mens de boventoon voert.


Linda Bouter (Rietveld Academie, Amsterdam), lid van de Stichting Keramisten van Noord-Nederland (sknn), FNV-kiem en BOK, is eigenaar van Linda Bouter Art, waaronder LITI Galerie/Pottery en LITI Urnen en Gedenktekens vallen, alsook de webwinkel lindaBouterArtCards.

 

 

 

Linda begon als edelsmid/schilder, maar ontwikkelde zich daarnaast ook als keramiste. De afwisseling tussen schilderen en werken met klei is haar op het lijf geschreven en brengt haar veel inspiratie, waaruit o.a. het gecombineerde werk (keramiek op paneel) ontstond.

Juist omdat het schilderen eigenlijk heel meditatief is en het werken met klei heel aards, vult het elkaar goed aan. Dat is te zien als je de tijd neemt om haar verschillende werken te bekijken, alles heeft met elkaar te maken, ondanks de verschillende disciplines/uitingsvormen, en vormt tezamen één geheel.

Ook enkele van haar gedichten met beeld/foto en een aantal exclusieve borden met kommen, en tapassets zijn te zien in de galerie.

 

www.lindabouter.nl